Novi Sad
09.02.2015.
17:32 > 17:44
Prvi sneg i kolaps, to je slika koja prati srpske drumove iz godine u godinu. I tako je bilo i prošlog vikenda, kada je Iriški venac u dva navrata bio blokiran.
  • KOmša

    10.02.2015 11:56
    Kriv je sneg
    Neka se prvo utvrdi krivica snega za ovakvo stanje! Zašto pada? Ko mu je dozvolio?
    Možda su patrole bile s druge strane i pravili sačekušu za oblake?
    Putevi Srbije?
    Putevi.... šta?

    Vi narode niste nikada bili u inostranstvu da vidite kako izgleda normalno stanje kada padne sneg (bez dozvole)?

    Dobro je da uspevamo da se kotrljamo na ovim "putevima" i bez snega.
  • Rasa sa salasa

    10.02.2015 10:29
    Tako je to kad ti Srbijanci iz Begesa sve organizuju.
    Treba nam vojvodjansko preduzece za odrzavanje puteva, vojvodjanska policija...
  • Putko

    10.02.2015 08:47
    @Mile
    E Mile, Mile, zašto nešto pišeš ako ne znaš. Pokrajinska administracija je u jednom momentu Zakonom o javnim putevima i bila nadležna za sve puteve I i II reda na teritoriji APV. Mislim od maja 2013. godine. Međutim, ne lezi vraže!!! Kada su trebali da se izvode neki radovi na ovim putevima, prvo se obraćalo Putevima Srbije jer su oni upisani u List nepokretnosti kao nosilac prava korišćenja. Onda se oni pozivaju na ovaj zakon i upućuju na nadležnost pokrajine. Nakon toga se obraćamo pokrajinskoj administraciji sa nadom da ćemo od njih dobiti saglasnost jer je, eto knačno, upravljanje vojvođanskim putevima pripalo vojvođanskoj vlasti. ALI!!! Onda od pokrajinske administracije dobijamo odgovor da jeste na snagu stupio pomenuti zakon ALI da se Pokrajina ne smatra nadležnom jer se nisu stvorili kojekakvi uslovi i da se ponovo obratimo mrskim, srbijanskim Putevima Srbije. E pa sad ko je ovde lud. Vojvodina stalno traži da upravlja svojim resursima, kada joj to zakon dozvoli onda više neće. Ovakva nenormalna situacija je trajala do septembra 2014. kada je Vlada Srbije donela uredbu o vraćanju nadležnosti JP Putevi Srbije i na puteve u Vojvodini. Molim autonomaše da ne kukaju jer je pokrajina imala priliku da upravlja svojim putevima ali ju je sama isključila.
  • gagans

    10.02.2015 07:45
    tunel
    a di je tunel i zabrana za kamione preko naše divne
    Fruške gore i Iriga......hoćemo tunel.....zaboga mi smo u 21. veku, stari rimljani su imali bolje puteve
  • MAKSIMOVSKI DANIJEL

    10.02.2015 07:13
    NE VERUJEM STA SE PISE
    KAKO VAS SAMO NIJE SRAMOTA DA ZA KOLAPS KRIVITE VOZACE.JA SAM BIO JEDAN OD MNOGIH KOJI SU TOG DANA KRENULI KUCI SA POSLA PREKO VENCA.POLICIJE NIJE BILO NI OD KOROVA,POJAVILI SU SE KADA SE VEC VELIKI BROJ KAMIONA SLEPERA KRENUO PENJATI NA VENAC IAKO DOBRO ZNAJU DA KADA SU TAKVI USLOVI NE BI TREBALI TO DA RADE.POLICIJE NIJE BILO NI NA BANSTOLU NEGO SU SE NAKNADNO POJAVILI KADA SU SE SLEPERI PREPRECILI I ZAKRCILI PUT.DA SE TO NIJE DESILO,KO ZNA KADA BI I DA LI BI UOPSTE DOSLI.JA SAM SE SKORO POPEO PREKO VENCA DA BI ME POLICIJA NATERALA DA SE VRATIM NAZAD IAKO SAM IMAO KOMPLETNU ZIMSKU OPREMU.DA NAPOMENEM DA SU BILI JAKO DRSKI,CAK NISU NI PREGLEDALI KO IMA ZIMSKE PNEUMATIKE ILI OSTALU OPREMU.JA SAM U PETAK STIGAO KUCI TEK U 19H A KRENUO SAM IZ KAMENICE U 14:30H JER SAM MORAO ICI NA AUTOPUT PA PREKO INDJIJE DO RUME.A STA TEK RECI ZA NASE SIROTE PUTARE KOJE JE I OVE ZIME SNEG IZNENADIO U SRED ZIME I MESECA FEBRUARA.VENAC NIJE BIO OCISCEN,ZA BANSTOL DA NE PRICAM,A AUTOPUT KOJI JE PRIORITET JE TAKODJE BIO ZAVEJAN.NAJLAKSE JE OKRIVITI VOZACE I RECI KAKO NISU IMALI ODGOVARAJUCU OPREMU.ZASTO TA ISTA POLICIJA NIJE ODMAH REAGOVALA I VEC NA PARAGOVU ZABRANILA SLEPERIMA DA IDU NA VENAC I ZASTO PUTARI NISU CISTILI I POSULI SO ILI RIZLU,TO TREBA DA PITATE.KOGA JE POLICIJA TOG DANA ZAUSTAVLJALA I PREGLEDALA ZIMSKU OPREMU?NIKOME..NEKA KAZU KOLIKO SU VOZILA ISKLJUCILI IZ SAOBRACAJA I KOLIKO SU KAZNI NAPISALI ZBOG NEMANJA ODGOVARAJUCE OPREME.SAMO ZNATE DA NAPLACUJETE SILNE TAKSE,PUTARINE,POREZE ILI STA GOD,A NE ZNATE DA TREBA OKRPITI ORANJE OD NASIH PUTEVA I DA OCISTITE ISTE KADA PADNE SNEG.SVASTA BIH VAM JA JOS I NAPISAO I REKAO ALI CE TO BITI CENZURISANO.NIKO NIJE PITAO TE ISTE VOZACE KAKO SU STIGLI SVOJIM KUCAMA KADA SU ZATVORILI SVE PUTEVE PREMA DRUGOJ STRANI.VELIKA SRAMOTA I BAHATOST POLICIJE I PUTARA KOJI SVE PREBACUJU "NESAVESNIM VOZACIMA".VIDEO BIH DA JE NEKI POLITICAR TREBAO PROCI TIM PUTEM,BRZE BOLJE BI OCISTILI NE BI SE NI ZNALO DA JE PADAO SNEG.KAKVA DRZAVA TAKO I SVE OSTALO,MIKI MAUS I BANANA DRZAVA.SRAM VAS BILO I VAS NOVINARE DA TAKO IZVESTAVATE I PISETE LAZI I OBMANE.MI KOJI SMO TOG DANA PUTOVALI 5-6 SATI DO KUCE I SMRZAVALI SE ZNAMO PRAVU PRICU,A VI PISITE STA HOCETE ILI STA VAM NAREDE.
  • Mile

    10.02.2015 06:45
    ....
    Busite vise tu frusku goru,a za puteve ce biti odgovorni u buducnosti Putevi Vojvodine.....
  • Gavra

    10.02.2015 02:31
    ne filosofirajte ...
    Irig je mesto iz bajke i tuda vole svi da voze , pa tako i kamionždije :)
  • Gavra

    10.02.2015 02:28
    Moram da se nadovežem na anonimusa ....
    pre mnogo godina se vraćam sa puta preko like , hrvatske i bosne nekim manje važnim drumovima i svuda okolo sneg do 30 cm, putavi čisti , a neki i suvi jer je sunce osušilo ..., stižem u posavinu u okolini Šida i tu sneg napravio kolaps u saobraćeju - a bilo ga jedva 10 cm , kamioni stoje , milicija zaustavlja vozila sa prikolicama .... ne znam da li je ratno stanje - ili šta se desilo ! Pao sneg u januaru -čudo nevidjeno :)
  • Gavra

    10.02.2015 02:18
    5 cm snega je problem ?
    Temperatura oko nule i 5 cm snega kod nas mogu da izazovu saobraćejni kolaps ?pa to je smejurija jer se nije dešavalo u bivšoj Jugi na Vencu , a ni na mnogim drugim pravcima .... godinama sam putovao zimi po velikim snežnim pdavinama svugde i samo na sat vremena je mogao biti problem sa snežnim nanosima u pojedinim regionima .... Sad je problem i na naplatnoj rampi !!!
  • MM

    09.02.2015 23:12
    m
    Vozaci moraju na posao kao i svi. Ne mogu oni da biraju kada ce da rade pa cak ni kada je sneg. iriski venac je jedini put kojim se moze doci do Novog Sada jer ljudi koji kontrolisu ovu zemlju tud placaju prevoz a ne autoputem jer iako imaju para od viska glava ne boli.Kada bi platili preko indjije onda bi isli tuda. Na svoju ruku vozaci ne mogu ici preko indjije jer onda nemaju nikakvu zaradu koju ni ovako nemaju pa otud i uzasno stanje prevoza pa u tu kategoriju spadaju i lanci. Bez vozaca ne moze da funkcionise nista jer mleko i hleb koji kupite neko je tu dostavio mnogo pre nego ste ga vi u 7 kupili. Drugim recima pomirite se sa realnosti drzave u kojoj zivite.Nije vam ovo Svajcarska.
  • 09.02.2015 22:54
    Ma nisu ludi da iskljucuju iz saobracaja oni se kriju tu po somborskom bulevaru i sede u nekim krntijama i sa foto radarom snimaju jadnike sto prebace 10 i 20 km vise nego sto je dozvoljeno.U petak 72 vozacke dozvole oduzete za 2 sata.Jezivo
  • 09.02.2015 22:06
    Setih se da sam pre nekih 20 godina gledao neku emisiju kako u Evropi u nekoj drzavi postoji tamo neka oblast tipa pokrajine, kantona ili sta vec. Kroz tu pokrajinu je na snazi zakon o zabrani saobracaja za teretna vozila. Svi kamioni i sleperi se na ulazu u tu administrativnu oblast tovare na voz i vozom prolaze kroz tu teritoriju. Ako nesto treba isporuciti u neki grad te oblasti, kamion se skida sa voza na prvoj najblizoj stanici tako da kretanje kamiona bude sto krace.
  • Vozač

    09.02.2015 21:41
    Zimske gume nisu obavezne za vozila preko 3,5 tona ukupne mase, proverite propise putari, a onda lopatu u ruke.
  • Karabaja

    09.02.2015 20:42
    Kriv je Putin
  • 09.02.2015 20:17
    Nedavno se vracam iz Trebinja. Bio u poseti par dana. Sednem u kola i krenem za Novi Sad. Dan lep, suncan, temperatura plus 5, lepa priroda. Na par kilometara od pocetka penjanja na Romaniju stoji saobraćajna policija. Pogledam cager, vozim tek nesto ispod ogranicenja, imam zimske gume, lance, pojas vezan, svetla upaljena. Kako im prilazim izadje jedan saobracajac iz mislim da je bio VW Polo, mase onom lizalicom da stanem. Meni vec muka, razmisljam koliko konvertibilnih maraka ce da me kosta to mahanje lizalicom. Stanem, otvorim prozor a on stao mirno, salutira i pozdravlja sa dobar dan. I ja njemu dobar dan. Pitam jel sam nesto zgresio cim me zaustavlja. A on ljubazno, neeee gospodine, sve je u redu. Nastavlja on dalje, ovde smo da upozorimo sve vozace koji se penju na Romaniju da gore pada sneg, da su sve sluzbe na terenu, u toku je ciscenje kolovoza, ima manjih problema, molimo vas za paznju, razumevanje i strpljenje. Sedim ja u kolima i gledam ga. Razmisljam jel moguce da je to Bosanac o kojima stalno pričamo viceve da su tupi i glupi. Neverovatno, ali covek me je zaustavio da me upozori o stanju na kolovozu. Čoveče. Ej. Nema vise price. Carevi.
  • C

    09.02.2015 20:06
    Vinjete
    Eh, da je Vinjeta... Ne bi ova bagra ni vozila kroz Pezos, pa na Frusku... Ukines putarinu, uvedes vinjetu, pa nek se voza gde hoce. A onda naravno, lepse je voziti autoputem nego kroz sumu i prasumu :)
  • Jovan2

    09.02.2015 19:58
    "...jer na znaku pored puta jasno piše ..."
    Taj znak na toj deonici stoji cele godine, godinama, nikada ga ne skidaju, u sred leta stoji... :)
  • Max

    09.02.2015 19:46
    Решење
    Решење свох проблема на Иришком венцу!!! Наплата еколошке накнаде за камионе коији пролазе преко Фрушке горе, а најмање у износу путарине на деоници Нови Сад - Инђија и камиони и камионџије ће ићи аутопутем, а не да ломе своје камионе и ометају саобраћај осталима...
  • 09.02.2015 19:44
    @tea
    rade oni svoj posao...zato kamioni i ne idu na autoput!!!
  • Martin

    09.02.2015 19:43
    Da su malinari dozvolili da se gradi tunel kroz F.g. ova priča ne bi postojala.
  • 09.02.2015 19:28
    Krivi su oni koji nisu obustavili teška teretna vozila da prolaze kroz nacionalni park, bilo leti bilo zimi.
  • 09.02.2015 19:28
    ExNS
    U normalnim (mentalno zrelijim) zemljama, kada pocne sneg policija napravi check-point na pocetku deonice posle koje je obavezna zimska oprema i ne pusta nikoga dalje bez ili zimskih guma, namestnih lanaca, ili neceg drugog.
  • Brus Vilis

    09.02.2015 19:04
    Hehe, dokle ovo ide... Polako počinjem da shvatam svoju krivicu kad RTS najavi dvestašezdesetpetuporedu reprizu "Boljeg života"...
  • Građanin

    09.02.2015 19:02
    ...
    Bolje bi bilo da ovi kurajberi iz Puteva Srbije, prokopaju tunel ispod Vojvođanske planinčuge, nego što optužuju vozače za izazivanje kolapsa i haosa.
  • Mile

    09.02.2015 18:57
    @Tea
    "...Krivi su kamioni sto izbegavaju auto put..."
    Misliš, izbegavaju projektovani a neizgrađeni autoput kroz Frušku goru, sa sve vijaduktima, tunelima..."
  • 09.02.2015 18:55
    @Tea
    Hajde ti lepo da nam objasniš, koji je posao milicije, pošto se baš onako razumeš u to (obzirom da milicija ne postoji već par decenija).
  • Tea

    09.02.2015 17:50
    Kriva je milicija sto ne radi svoj posao.Krivi su kamioni sto izbegavaju auto put,a to zato sto milicija opet ne radi svoj posao.
  • suvozac

    09.02.2015 17:45
    @kolaps
    Naravno da su krivi vozaci.
    Da su tog dana ostali kod kuce, putevi bi bili kao u bajci.
    Samo da nisu krivi oni koji primaju platu da urede puteve.
    NapreDNO u budućnost !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna